Sommartid


Klockan är framflyttad en timme och ljuset stannar kvar längre, sommartid. Visst känns det härligt att börja tänka på vår och sommar, ljus och värme. Ett  tecken på att det går mot ljusare tider hittades i brevlådan i helgen. CYKELFEST, den 15 maj är det dax att plocka fram cykel och cykelhjälm för att sedan med spänning se vad du får för gäster och var du ska vara gäst. Tittade i vår gästbok från 2004 och där stod såhär,

Med cykel och hjälm vi Källsjö runt farit.
Hos olika par för förrätt och huvudrätt vi varit.
Nu efterrätt vi ätit så jättegod
hos Karlssons i deras "utebod"

Så alla som känner för en tur i Källsjös vackra natur och sedan en hemlig aktivitet i bygdegården kom ihåg att anmäla er senast den 16 april, och TACK till er som ordnar det hela.
295 personer


Sett i Hallands Nyheter idag, "landsbygden fortsätter att tappa invånare". Källsjö har 295 invånare en minskning med 8 personer. Visst kan man tänka att det alltid har varit runt 300 boende och det kanske det har. 1993 var vi 338 personer och det är bara att räkna vad det blir om det fortsätter. Vad är det som gör att vi vill bo i Källsjö?
- vacker natur
- lugn och ro
- sammanhållning
- föreningsliv
- vanan, har alltid bott här
Kanske något av detta, inte vet jag, men jag tror att det behöver göras något så att det inte bara blir vi "gamla" kvar.
Vad vill de unga? Vad behövs för att stanna kvar? Hur ska vi få andra att upptäcka vår fina by?

Vårtecken!


Lördag och det är "varmt" ute, fåglarna kvittrar och det droppar från taket.
Visst känns det härligt att våren snart är här.
Hittade ett urklipp från Hallands Nyheter från den 8 mars 2003, årets första stare sågs ätandes frön i Morgan och Kerstins fågelbord.
Vad har vi för vårtecken i år?
Har sett en hyacintknopp precis vid husväggen och en liten liten pensé mellan stenplattorna. På anslagstavlan såg jag skyttefest i april, stuga uthyres, årsmöten och att det går att hyra bland annat partytält av Källsjö byalag.
Våren är på väg..................Teaterkväll


Ikväll var det teater i vår bygdegård, teater Golem och det stulna barnet. En blandning av sång, musik, monologer och korta pjäser. Tänkvärt om frimärken och hur enskilda händelser kan påverka hela livet. Varför gör vi som i gör? Funderingar om hur fotspår bara kan ta slut, eller fortsätter framåt.............
Det bjöds också på kaffe, god macka och trevliga samtal.
Nästa tillfälle för teater? Strindberg till hösten?

Torsdag 18 mars


På torsdag den 18 mars är det dax för teater i bygdegården. Det är Falkenbergsgruppens teater Golem som kommer hit och framför DET STULNA BARNET. En rolig, orolig och klurig föreställning med 5 korta pjäser och sånger från 20- och 30-talet. Teater Golem bildades 2004 och deras mål är att spela lättillgänglig teater av hög kvalité. Det börjar kl 19 och det blir fika under kvällen. Kom till vår bygdegård och få en trevlig kväll.

Välkommen till min nya blogg!


En ny blogg om vad som händer och har hänt i Källsjö. Det blir nutid, dåtid och framtid.

 


RSS 2.0