Mors Dag!


En egen dag för alla mammor, njut av den och ha det gott.
VÄRLDENS BÄSTA MAMMA har vi alla.

politikermöte


Mötesdax i bygdegården på torsdag den 20 maj kl 19.
Denna gång kommer Falkenbergs kommuns politiker hit för att svara på våra frågor.
Kan vara allt mellan himmel och jord tex finns det planer på att bygga lägenheter, få nyare gatbelysning, vägbeläggning, tomt-industrimark och mycket mycket mer. Allt i LISA-projektets anda. Kom och var med och påverka vår framtid i Källsjö

cykelfestCykelfest 2010, lördag förmiddag och regnet öser ner. Typiskt att det regnar och cykla i regnställ hur kul är det? Sedan händer det något och regnet slutar solen kommer fram och det är 20 grader varmt, hurra!!!
Samling i Söderbergs parken klockan 16 för att dra sin lott, var ska vi äta förrätt? Cykeltur och mat, återsamling i parken, ny lott, cykeltur, middag, återsamling, ny lott, dessert och sedan cykelpub i bygdegården.
Där blev det mycket prat, bordtennis spel och en och annan öl. Sammanfattningsvis en väldigt trevlig kväll och vi ser redan fram emot nästa cykelfest 2011.
Och du som inte var med iår kom med nästa gång.
Det är kul tur på hjul.

städning.................


Badsäsongen är på gång?
Kanske inte riktigt än men det är tid att börja förbereda den.
Städning av Vita Sand den 13 maj kl 8.30.
Ta med redskap tex en kratta och kom ihåg det glada humöret.
Många ska kanske sedan fortsätta städa i hemmet så att allt är klart för cykelfesten på lördag.
Alla anmälda har nu fått vet vad de ska bjuda på, förrätt, middag eller dessert, skulle tro att de läses recept och planeras runt om i stugorna.
Kom ihåg att ta på cykelhjälmen.

ordspråk

Satt och bläddrade i gamla Fagereds krönikor för att se om jag hittade något om Källsjö men fastnade för några ordspråk. De här är hämtade från krönikan 1974.

- Livet är en gåta som ingen kan lösa
- Ryktet växer medan det löper
- God vilja drar halva lasset
- Låt aldrig solen gå ner över din vrede
- Dåligt rykte har snabba ben
- Skönhet förgår - godhet består
- Ordning är trevnadens moder
- Mjukt svar stillar vrede

grön grönare grönast

Våren har kommit på allvar och med den en skön känsla av grönt. Björkarna börjar få "musöron" och skimmrar i grönt, gräset växer och knoppar i massor. Visst är det härligt! Körde mot Ullared igår och såg att bokskogen började slå ut, underbart. Det gäller att ta sig tid att njuta av denna ljuvliga tid, stanna upp och titta en extra gång. Tänk att det finns så många nyanser av grönt.


Sköna maj välkommen................


Sköna maj välkommen.....................ja så var det 1 maj och det är dax att "maja". Ut i naturen för att se allt det gröna och sköna samt årets första picknick. I Källsjö finns det massor av vackra platser att besöka, en promenad till Vita Sand, hällkistan eller ut i skogen. Vill du inte fika ute så finns ju mejeriet eller en fika hemma med årets första rabarberpaj.
Att "maja" betyder nog olika saker för olika personer, vi brukar ge oss ut på en cykeltur eller promenad och ha picknick. Min mormor tog in utslaget björkris och dekorerade med, bla satte hon det på tavlorna.Skriv gärna om vad just du brukar göra 1 maj.

Imorgon, söndag har 4H tipspromenad med start från bygdegården, kl 14-16.

RSS 2.0