Källsjö almanackan

Nu är Källsjö Bygdegårds Källsjö almanacka för 2011 med månadsbilder från olika arrangemang i byn snar klar. Det blir fem spalter för egna minnesanteckningar så alla i familjen kan få sin del att skriva på. Den kommer bla att kunna köpas på Källsjö Marknad, vill du boka ett ex redan nu skriv en rad i bloggen så hör jag av mig. Priset för en almanacka  är endast 100kr.

Tvålkurs

Tio kvinnor hade anmält sig till vuxenskolans tvålkurs i Källsjö Bygdegård och vi började genast med att prata tvål. Denna kväll tillverkades naturtvålar, en grundtvål och en honungstvål samt en tvålboll och "rosor" för torr hud. Rosorna innehåller bivax, kokosfett, olivolja och eterisk olja. Passar perfekt som hudlotion eller som massageolja.
Tvålen innehåller kokosfett, solrosolja, olivolja, vatten, kaustiksoda och eterisk olja för doftens skull, givetvis bivax och honung i honungstvålen. Efter viss beslutsångest blev det en tvål med doft av citrus/lime och en med pepparmint och kaffe. Den sista ska passa extra bra som kökstvål eftersom kaffe tar bort starka dofter som tex  vitlök. Efter många glada skratt gick vi hem med mycket tvål som nu ska mogna i minst 2 veckor. En kul och lärorik kväll.

tjugohundratiotiotioNågra höstbilder från "korset" i byn tagna igår.
Ikväll träffas vi i almanacksgruppen för att se ett första utkast från tryckeriet.
Planen är att den ska vara klar i slutet av oktober, vill du beställa en redan nu?
Lämna beställningen här på bloggen så hör vi av oss så snart den är klar.

GympaKom med på torsdagsgympa i idrottshallen i Fagered.
Vi träffas vid Källsjö kyrka kl 19.15 för att samåka och gympan startar 19.30.
Vi tränar våra kroppar i ungefär 1 timme.
Dusch och sedan mår man gott.
Alla kan vara med!

RSS 2.0