Tvålsmedja


Studieförbundet Vuxenskolans program för hösten 2010 kom i brevlådan idag och där finns en kurskväll i Källsjö. Källsjö Bygdegård tisdagen den 12 oktober kl 18.30-21.30 då man kan göra sina egna härligt väldoftande naturtvålar. Anmälan till Vuxenskolan telefon 0346-80015. Tvålarna på bilden är gjorda på en tvålsmedja i våras och det är lavendeltvål med linfrö och honungstvål med havregryn och citrondoft. De är underbara att tvätta sig med och doftar gott. Så ta chansen att prova något nytt...........

Blåbärstid


I skogen är det fullt av blåbär så det är bara att ge sig ut att plocka. Frysa in, baka muffins, paj, sylt och pannkaka. I rutiga kokboken hittade jag detta recept på blåbärspannkaka, mums!

Blåbärspannkaka     4 port.

3 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk smör
5 dl färska blåbär
socker

Vispa ihop pannkakssmeten och häll i en smord långpanna. Häll i blåbären och grädda i ugnen (225 grader) ca 30 minuter. Strö över lite socker när den är färdiggräddad och skär i bitar. Serveras med glass eller grädde eller vaniljkesella eller crème fraiche.


Marknad i regn och sol


Källsjö marknad i regn och sol, klockan 12 var det dax och regnet öste ner men efter en timme var vädergudarna med oss och det blev uppehåll och solen visade sig.
Många knallar visade upp sina alster, det fanns bla smaksatt honung, målat glas, fågelholkar, betonggjutning, tavlor, graverat glas, ost, träslöjd, pilkorgar, hjärtan, tvålar, blommor, kort, smycken, mattor och mycket mera. Poängpromenad, info om Lisa-projekt, ponnyridning och så givetvis ostkaka.
Trots vädret var det mycket folk och trevlig stämning.
Vi hörde dessutom att "Näcken" setts  spelandes i Vika-bäck, så håll ögon öppna kanske får du se honom...................


RSS 2.0