Egnared


En bild från Egnared, visst är det vackert!

Midsommarafton!

Precis hemkommen efter en trevlig eftermiddag i Söderbergsparken. Dans kring midsommarstågen med Cathrine som lekledare och musik av Åsa, Christer och Thomas. Vi sjöng, skrattade och hade kul, och snyggast var vi nog som små myggor eller kanske var det grodor..... Hur som helst lockade raketen fram solen. Kaffekorgarna kom fram och i de flesta fanns det jordgubbstårta och kanske något för det lilla glaset.


Midsommar!


Midsommar afton börjar vi i Källsjö med att fira i Söderbergsparken klockan 13. Då klär vi midsommarstången och ca 14.30 reser vi den och börjar dansa, det blir små grodor, prästens lilla kråka och raketen. Efter det blir det fika från egen medtagen fikakorg. Kanske har du turen på din sida och vinner något på de lotterier som kommer att finnas till försäljning.

Något gott till kaffet?

Jordgubbstårta!

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt och blanda i mjöl, potatismjöl och bakpulver. Häll smeten i en form och grädda i 200 graders ungsvärme ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Dela i 3 delar och fördela jordgubbar och vispad grädde mellan bottnarna. Vispa grädde och täck tårtan med den och garnera med hela jordgubbar.

Sveriges Nationaldag!

6 juni och Sveriges Nationaldag, blått, gult, hissade flaggor och en skön ledig dag för de flesta.
Idag firar vi vårt Sverige, kanske sjunger vi nationalsången, går till kyrkan eller åker på picknick.
Hur firar du?
Förr kallades den 6 juni för Gustav Vasas eller Svenska flaggans dag. Sedan 1983 är det Sveriges nationaldag och 2005 blev det också en helgdag. Den 6 juni 1523 valdes Gustav Vasa till Sveriges kung och därmed upphörde unionen mellan Sverige, Norge och Danmark, den så kallade Kalmarunionen, och Sverige blev en självständig stat. Den 6 juni 1973 antog riksdagen också den nya regeringsformen.

4H

Idag var det varmt att gå 4H´s tispspromenad, svetten lackade och hjärncellerna arbetade. Inte många rätt för min del. Bra vägvisare var ballonger och sedan smakade det gott med fika i skuggan utanför bygdegården. 2:a priset blev sedan leverat hem till oss av Emma, det kan man kalla service. Och det var inte jag som vann utan dottern.
Nästa promenad är första söndagen i juli.

Kom ihåg!


Gick en promenad runt "getaryggen" ,njöt i solskenet och lyssnade på fåglar. Så vackert!
På söndag 5 juni kan du gå tipspromenad med start från Bygdegården kl 14-16, arrangörer är Källsjö 4H. Passa på att komma ut i vår fina natur och motionera både hjärna och kropp.
Nationaldagen till ära kan du tanka med 25 öres rabatt per liter här i Källsjö.
Hissa flaggan, ge dig ut i naturen, packa en picknick korg och njut av sommar Sverige.

RSS 2.0