Nu ska vi dansa!

Nu blir det BUGGKURS i Källsjö, både nybörjar och forsättningskurs.

Det är i Bygdegården och startar tisdagen den 13 september  mellan 19-22.
Kursen är i gång i veckan i 7 veckor och kostar 100kr per gång eller 500 kr för alla gånger.
Fika ingår i priset och man ska vara minst 14 år.

Bara att plocka fram dansskorna och ge sig ut i dansens virvlar.
Passa sedan på att prova allt du lärt dig på Höstfesten den 1 oktober.

Arrangörer är Källsjö 4H och Källsjö Byalag.

Cykelfest 20 augusti

Så var det dax för cykelfest i Källsjö, lördagen den 20 augusti och ikväll har alla anmälda fått reda på vad vi ska bjuda på.

Förfest/Dessert, Förrätt eller Huvudrätt, spänningen har varit stor.......

Kvällen börjar med samling i Bygdegården kl 16 och där får man reda på vart man ska på förfest, upp på cykeln och iväg, det fortsätter sedan på samma sätt med förrätt och huvuvdrätt. 22.15 är det återsamling i Bygdegården och dax för att äta dessert.

Nu gäller det att komma på vad man ska bjuda på..........
och kom ihåg cykelhjälm och belysning till din cykel.

Matmarknad!



7 augusti och dagen för Källsjö Mejeri´s matmarknad med hantverkare.

4H var på plats och ordnade tipspromenad och det fanns ponnyridning.
Självklart var det olika marknadsknallar och det fanns bla tvål, salvor, tavlor, träslöjd, målat glas, ost, bröd, rapsolja, böcker, honung, sylt, hjortburgare och mjöl.
En nyhet för mig var att det fanns pannkaksmjöl, ska bli spännande att se om de blir goda pannkakor av det.
Det fanns glass, ostkaka och grilltallrik så hungrig behövde man inte heller vara.





Kolbullar!




SPF Fagered-Källsjö hade sista måndagen i juli sin årliga kolbulleafton i Söderbergsparken, Källsjö.

Det hela startade med en SPF-resa till Värmland 1997 där det bjöds på kolbullar. Något att ta efter tyckte Gunnar Emanuelsson, så pappa och mamma Dagmar drog igång det hela 1998 med en kommitté där fortfarande Astrid Karlsson och Henry o Irené Johansson är med för fjortonde året i följd.

Stekpannor inköptes och försågs med långa skaft och på dessa bakas det över öppen eld eller kolglöd. Kolbullar var en vanlig rätt bland skogsarbetare och gjordes på mjöl, vatten och salt och gräddades i stekflott. Till det åts stekt fläsk. Kolbullarna i Söderbergsparken innehåller även ägg och äts med lingonsylt, ungefär som fläskpannkaka.

Nästa sommar firar Kolbullefesten 15 år.

Augustikväll

en härlig kväll på Vita Sand



RSS 2.0